Fül- orr- gégészet - Budapest

Rendelések

Egészségliget
1173 Budapest, Pesti út 50.
Rendelés: szerda délután, ingyenes sószobás váróval.
Egyedi igény esetén hétvégi vizsgálat is megoldható.
Bejelentkezés: 06 20 213 79 40

Nózi Egészségcentrum
1182 Budapest, Üllői út 749.
Rendelés: hétfő délután
Bejelentkezés: 06 20 213 79 40


A bejelentkezés menete

Kérem, ha Ön rendelésre szeretne bejelentkezni, minden esetben egyeztessen időpontot! Köszönöm!

Allergia

Napjainkban a felső légutakat érintő allergiás betegek száma egyre növekszik. A betegség időben való felismerésének jelentősége abban áll, hogy a kezeletlen betegek életminősége, mindennapi tevékenyésge fokozatosan romlik, és a kezdetben még enyhe tüneteket okozó allegiás nátha az évek során súlyoabb betegéskbe torkolhat, mint az orrpolip vagy asthma.

Tipikus panaszok:

  • tüsszögés,
  • vizes vagy nyákos orrváladékozás,
  • elduguló orr
  • szem viszketés, könnyezés,
  • torokviszketés,
  • köhögés

A körültekintő fül orr gégészeti vizsgálatot követően egy gyors és biztos módszerrel (pricteszt) diagnosztizálhatjuk az allergiás náthát: Az allergének keverékét (pollenek ) vagy egy- egy összetevőjét az alkar bőrére cseppentjük, majd a bőrt enyhén megkarcoljuk. A reakció 15-20 perc múlva jelentkezik, szúnyogcsípéshez hasonló bőrjelenség formájában.

Rendelőmben mind gyógyszeres, mind a természetes kezelési lehetőségek a betegek rendelkezésére állnak.

Proetz kezelés:

A kezelés hanyatt fekvésben hátralógatott fejjel történik . Az egyik orrnyíláson keresztül néhány fiziolóiás sós oldaltot juttatunk az orrüregbe, amit az orrgaratból és a közös orrjátratból ürülő váladékkal együtt a másik orrnyíláson keresztül visszaszívunk egy szívó segítségével.

A kezelés fájdalommentes, jótékony hatású a melléküreg gyulladások, orrmandula gyulladások, az orrfolyás elhúzódó nátha-köhögés esetén, de a pollennel terhelt időszakban az allergiában szenvedő betegek esetében is.

Gyakran megelőzhető a betegség súlyosbodása, lerövidül a betegség időtartama, javul a beteg közérzete, általános állapota, sőt enyhébb lefolyású esetekben önmagában is hatásos gyógymód lehet megfelelő kontroll mellett.